Warmtewisselaars

Timmerman produceert en installeert luchtgekoelde warmtewisselaars en shell & tube warmtewisselaars voor de industrie.

Voor de berekening en het ontwerp vertrekken we steevast van de specifieke noden van de klant. Elke installatie is dus uniek.

Onze jarenlange ervaring en onberispelijke lasverbindingen garanderen niet alleen een kwalitatief, maar ook een duurzaam resultaat. Al onze warmtewisselaars beantwoorden aan de PED 2014/68 EU richtlijn.

Luchtgekoelde
warmtewisselaars

Timmerman is een vooraanstaande constructeur van luchtgekoelde warmtewisselaars voor de chemische, metaal-, voedings- en procesindustrie. Deze units worden in house door onze ingenieurs ontworpen en door ervaren lassers en medewerkers geproduceerd en geïnstalleerd, conform de Europese PED 2014/68 EU richtlijn voor drukapparatuur.

Oplossingen op maat

Economisers, condensors, persluchtkoelers, stoombatterijen… Al onze warmtewisselaars worden in ons atelier op maat gemaakt op basis van uw noden en processen. Wij werken vooral met gevinde buizen maar ook gladde buizen zijn mogelijk.

Kwaliteit

We streven naar topkwaliteit door gebruik te maken van in-house software voor berekeningen en geassembleerde warmtewisselaars door gecertificeerde lassers. Zo garanderen we foutloze 3D-ontwerpen en hoogwaardige lasverbindingen. Timmerman heeft ook de expertise om warmtewisselaars te ontwerpen volgens verschillende codes zoals ASME VIII div. 1, EN 13445, AD-2000, API 661 of RToD.

Shell & tube
warmtewisselaars

Timmermans topproduct is de shell & tube warmtewisselaar. We ontwerpen, fabriceren en voeren kwaliteitscontroles uit in overleg met u, met een focus op duurzaamheid. We leveren maatwerk op basis van uw proces en volgens de gekozen ontwerpcode. Zowel handmatig laswerk als orbitaal TIG-lassen zijn opties. Bovendien bieden we installatie en nazorg als extra service.

Oplossingen op maat

De shell & tube warmtewisselaars die we in onze werkplaatsen assembleren, zijn maatwerk. Bij het ontwerp houden we rekening met uw specifieke noden. Welke toepassingen zullen de warmtewisselaar gebruiken? Welke processen zijn van toepassing? Tussen welke media vindt de warmteoverdracht plaats (stoom, water, olie, oplosmiddelen, …)? Welk materiaal (staal, roestvrij staal, legeringen, … is het meest geschikt voor de behuizing en de buizen (de ’tubes? En welke vorm van buizen levert het beste rendement op (U-buizen, rechte buizen, …)? Welke omgevingsfactoren zal de warmtewisselaar tegenkomen? Het antwoord hierop leidt tot een gepersonaliseerd 3D-ontwerp met behulp van onze in-house ontwikkelde software.

Timmerman EHS voert onderhoud uit van warmtewisselaars, platenwisselaars, buisleidingen, piping en tankbouw voor de industrie en chemiesector.

herstellingen

Service & onderhoud van warmtewisselaars

 

 

 

Herstellingen
van warmtewisselaars

Timmerman beschikt over een team van vakmensen dat een ruime ervaring heeft in het hertuberen van warmtewisselaars. We maken hierbij gebruik van geavanceerde technieken met moderne tube-pullers en toebehoren. De buizen worden gelast en/of gerold in de pijpenplaten volgens de eisen van klant. We zijn zo georganiseerd dat er een grote beschikbaarheid van ervaren Nederlandstalige vakmensen gegarandeerd kan worden buiten de kantooruren of tijdens shut-downs.

Zo besparen onze klanten vele euro’s uit door een efficiënter energiebeheer!

Ontdek ook onze andere producten:

Platenwisselaars

$

Piping &
Buisleidingen

$

Tankbouw

$