Warmtewisselaars

Timmerman produceert en installeert luchtgekoelde warmtewisselaars en shell & tube warmtewisselaars voor de industrie.

Voor de berekening en het ontwerp vertrekken we steevast van de specifieke noden van de klant. Elke installatie is dus uniek.

Onze jarenlange ervaring en onberispelijke lasverbindingen garanderen niet alleen een kwalitatief, maar ook een duurzaam resultaat. Al onze warmtewisselaars beantwoorden aan de PED 2014/68 EU richtlijn.

Luchtgekoelde
warmtewisselaars

Sinds de oprichting in 1972, groeit Timmerman stelselmatig uit tot een vooraanstaande constructeur van luchtgekoelde warmtewisselaars voor de chemische, metaal-, voedings- en procesindustrie. Deze luchtgekoelde units worden in house door onze ingenieurs ontworpen en door ervaren lassers en medewerkers geproduceerd en geïnstalleerd, conform de Europese PED 2014/68 EU richtlijn voor drukapparatuur.

Oplossingen op maat

Alle warmtewisselaars die in onze ateliers worden geassembleerd zijn maatwerk. We leveren dus geen standaardproducten, maar vertrekken altijd van de specifieke noden en processen van de eindklant. Economisers, condensors, persluchtkoelers en stoombatterijen zijn een greep uit ons assortiment. De meeste van onze luchtgekoelde warmtewisselaars worden uitgevoerd met gevinde buizen (maar ook gladde buizen zijn mogelijk). 

Kwaliteit

Kwaliteit afleveren is onze voornaamste zorg. Om deze ambitie kracht bij te zetten, gebruiken we voor de berekening onder andere in house geschreven software en worden de warmtewisselaars geassembleerd door gekeurde lassers. Op die manier garanderen we enerzijds een feilloos 3D-ontwerp en anderzijds uiterst kwalitatieve lasverbindingen. Timmerman heeft bovendien de expertise in huis om warmtewisselaars te ontwerpen volgens diverse ontwerpcodes zoals ASME VIII div. 1, EN 13445, AD-2000, API 661 of RToD.

Shell & tube
warmtewisselaars

Hét paradepaard uit de Timmerman-stal is de shell & tube warmtewisselaar. Ontwerp, fabricage en kwaliteitscontrole in samenspraak met de klant en met nadruk op degelijkheid. Maatwerk op basis van jouw proces en met respect voor de gekozen ontwerpcode. Zowel handmatig laswerk als orbitaal TIG-lassen behoren tot de mogelijkheden. Als extra troef kunnen wij ook de installatie en nazorg aanbieden.

Oplossingen op maat

Alle shell & tube warmtewisselaars die in onze ateliers worden geassembleerd zijn maatwerk. Bij het ontwerp vertrekken we altijd van de specifieke behoeften van de klant. Voor welke toepassingen zal de warmtewisselaar worden ingeschakeld? In welke processen? Tussen welke media vindt de thermische overdracht plaats (stoom, water, olie, solventen, …)? Welk materiaal (staal, RVS, legeringen, …) is het meest geschikt voor de romp (de ‘shell’) en de buizen (de ‘tubes’)? En welke vorm van deze laatste levert het grootste rendement op (U-tubes, rechte buizen, …)? Aan welke omgevingsinvloeden zal de warmtewisselaar worden blootgesteld? Het antwoord op deze vragen leidt tot een gepersonaliseerd 3D-ontwerp met behulp van onze in house ontwikkelde software.

Timmerman EHS voert onderhoud uit van warmtewisselaars, platenwisselaars, buisleidingen, piping en tankbouw voor de industrie en chemiesector.

herstellingen

Service & onderhoud van warmtewisselaars

 

 

 

Herstellingen
van warmtewisselaars

Timmerman beschikt over een team van vakmensen dat een ruime ervaring heeft in het hertuberen van warmtewisselaars. We maken hierbij gebruik van geavanceerde technieken met moderne tube-pullers en toebehoren. De buizen worden gelast en/of gerold in de pijpenplaten volgens de eisen van klant. We zijn zo georganiseerd dat er een grote beschikbaarheid van ervaren Nederlandstalige vakmensen gegarandeerd kan worden buiten de kantooruren of tijdens shut-downs.

Zo besparen onze klanten vele euro’s uit door een efficiënter energiebeheer!

Ontdek ook onze andere producten:

Platenwisselaars

$

Piping &
Buisleidingen

$

Tankbouw

$