K

onze pijlers

Net als water is Timmerman snel, uiterst flexibel en werken we op maat van onze klant.

Timmermans eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen, evenals ons aanpassingsvermogen, weerspiegelt zich in onze ‘flow’. In alles wat we doen is er letterlijk een flow waarneembaar: het tegenstroomprincipe in warmtewisselaars, het traject van buizen en de tanks als onderdeel van een groter vloeiend geheel.

Gif waves

Soms zijn drie woorden genoeg.

Op deze drie pijlers baseren we zowel onze werking als onze waarden.

01

Onze hoofdbezigheid is de fabricage, installatie en het onderhoud van warmtewisselaars, platenwisselaars, buisleidingen en tanks voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen.

De eerste stap is altijd bespreken wat uw specifieke wensen zijn, aan welke vereisten de installatie moet voldoen en in welke omgeving deze moet inpassen. Elke klant en elk project is voor ons anders. We gaan in het voortraject uw project in detail overlopen en actief meedenken. Samen met u creëren we een oplossing op maat alvorens een offerte uit te werken.

Eenmaal de neuzen in één richting staan, gaan we over tot het ontwerp en/of de productie van uw heat exchanger, piping project of tankbouw.

Want creëren is meer dan produceren alleen. Het is samen iets tot stand brengen dat op lange termijn een meerwaarde heeft voor u en uw bedrijf.

Experts van Timmerman EHS bekijken plan van ontwerp

Creëren is meer dan produceren alleen.

Monteurs installeren een platenwisselaar

Daarnaast plaatsen en onderhouden we platenwisselaars en assembleren we in ons atelier of on site piping in staal, RVS of legeringen voor diverse druktoepassingen (water, stoom, olie, perslucht).

Maar bij Timmerman zijn we niet alleen specialisten in het verbinden van materialen. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat het vaak een kwestie is van de juiste mensen met elkaar in contact te brengen.

Want connecteren is meer dan verbinden alleen. Het is verbanden leggen tussen mensen en middelen om een efficiënte plaatsing te bekomen.

02

Onberispelijke lasverbindingen zijn onze absolute specialiteit. In de beginjaren lag de focus op industriële buisleidingen, maar door de jaren heen groeide ons bedrijf uit tot een constructeur van warmtewisselaars.

Connecteren is meer dan verbinden alleen.

onboarding nieuwe werknemer

Daarnaast plaatsen en onderhouden we plaatwisselaars en assembleren we in ons atelier of on site skids in staal, RVS of legeringen voor diverse druktoepassingen (water, stoom, olie, perslucht).

Maar bij Timmerman zijn we niet alleen specialisten in het verbinden van materialen. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat het vaak een kwestie is van de juiste mensen met elkaar in contact te brengen.

Want connecteren is meer dan verbinden alleen. Het is verbanden leggen tussen mensen en middelen om een efficiënte plaatsing te bekomen.

03

Onze service stopt niet bij oplevering. Ook na plaatsing dragen we met plezier zorg voor uw heat exchanger, platenwisselaar of tank door onderhoud, depannage, herstellingen of monitoring uit te voeren.

Onze betrachting is om de zorgen van onze klanten zoveel als mogelijk weg te nemen, ook na plaatsing van onze (platen)wisselaars, luchtgekoelde – en shell & tube warmtewisselaars. Dit realiseren we in eerste instantie door nauw betrokken te zijn van bij opstart en doorheen het gehele project. Op die manier kennen we uw bedrijf en weten we ook nadien wat uw wensen zijn.

Een goede naservice betekent immers onderhouden met zorg, maar dat zou niet lukken als we niet omringd waren door de juiste mensen. Bij Timmerman hechten we veel belang aan onze klant, maar evenzeer aan onze eigen mensen. We dragen daarom ook zorg voor elkaar.

Want zorgen is meer dan onderhouden alleen.
Het is zorg dragen dat zowel installaties als relaties lang meegaan.

Zorgen is meer dan onderhouden alleen.

Team

Ons team bestaat uit meer dan 75 eigen medewerkers: van ingenieurs voor het ontwerp van de warmtewisselaars tot lassers voor hun fabricage, technici in de montage en installatie en pijpfitters voor de assemblage van buisleidingen.