NIEUWS 28/05/2024

Timmerman aan het werk: Precisie dankzij Orbitig

Afbeelding van geavanceerde stoombatterijen geïnstalleerd in een verbrandingsoven, geproduceerd door Timmerman. De batterijen bieden betrouwbare energieoplossingen voor industriële toepassingen.

We zetten ons dagelijks in voor de fabricage, installatie en het onderhoud van warmtewisselaars, buisleidingen en tanks voor diverse industriële toepassingen. Onze expertise en toewijding komen tot uiting in de projecten die we realiseren. Een recent project was het vervangen van warmtewisselaars op een grote petrochemische site.

Momenteel zijn onze vakmensen druk bezig met het lassen van 1925 buizen in een pijpenplaat, onderdeel van een warmtewisselaar die deel uitmaakt van een groter project. We gebruiken hiervoor Orbitig-toestellen. Dankzij deze technologie kunnen we elke las met exact dezelfde parameters voltooien, wat resulteert in een hoge laskwaliteit en een langere levensduur van de warmtewisselaars.

Onze keuze voor Orbitig-toestellen is gebaseerd op de voordelen die ze bieden in termen van kwaliteit en betrouwbaarheid. Elk van de 3850 lassen (2 passen x 1925 buizen) wordt met uiterste nauwkeurigheid uitgevoerd. Deze uniforme aanpak zorgt ervoor dat elke pijp-pijpenplaatverbinding perfect wordt afgedicht, wat essentieel is voor de efficiëntie en duurzaamheid van de warmtewisselaars.

Bij Timmerman hechten we immers veel waarde aan innovatie en kwaliteitscontrole. Onze warmtewisselaars worden ontworpen en gefabriceerd volgens een strikte conformiteit. Dit betekent dat we elk detail, van de selectie van materialen tot de uiteindelijke installatie, nauwgezet controleren en optimaliseren. Onze warmtewisselaars worden specifiek afgestemd op de behoeften van onze klanten, waardoor we betrouwbare en duurzame oplossingen kunnen bieden..