Volg ons op linkedin

Warmtewisselaars

Timmerman produceert en installeert luchtgekoelde warmtewisselaars en shell & tube warmtewisselaars voor de industrie. Voor de berekening en het ontwerp vertrekken we steevast van de specifieke noden van de klant. Elke installatie is dus uniek.

Onze jarenlange ervaring en onberispelijke lasverbindingen garanderen niet alleen een kwalitatief, maar ook een duurzaam resultaat. Al onze warmtewisselaars beantwoorden aan de PED 2014/68 EU richtlijn.

Luchtgekoelde warmtewisselaars

Met meer dan 40 jaar ervaring is Timmerman vandaag een vooraanstaande constructeur van luchtgekoelde warmtewisselaars voor de industrie. Deze worden op maat uitgevoerd met of zonder gevinde buizen. Tot deze categorie behoren ook de economisers voor stoomketels en de persluchtkoelers. Daarnaast ontwerpen we aerothermen met een complete ventilator met omkasting.

Lees meer

Shell & tube warmtewisselaars

Onze shell & tube warmtewisselaars, waaronder ook condensoren vallen, worden ingezet voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen en processen. Ze worden volledig op maat en inhouse door onze ingenieurs ontworpen op basis van de noden van de klant. Onze ervaren lassers en technici zorgen vervolgens voor hun vakkundige assemblage en montage, conform de PED 2014/68 EU richtlijn.

Lees meer

Herstelling, monitoring en onderhoud van warmtewisselaars

Timmerman beschikt over een team van vakmensen dat een ruime ervaring heeft in het hertuberen van warmtewisselaars. We maken hierbij gebruik van geavanceerde technieken met moderne tube-pullers en toebehoren.

Lees meer