NIEUWS 15/04/2024

Robuuste stoombatterijen voor verbrandingsoven

Afbeelding van geavanceerde stoombatterijen geïnstalleerd in een verbrandingsoven, geproduceerd door Timmerman. De batterijen bieden betrouwbare energieoplossingen voor industriële toepassingen.

Binnenkort worden 7 robuuste stoombatterijen geïnstalleerd in de schouw van een Vlaamse verbrandingsoven, ter vervanging van een oudere eenheid die de geest gaf na 20 jaar dienst. Met werktemperaturen die oplopen tot 420°C, is de levensduur van deze batterijen wel een heel cruciaal element.

Onze 52 jaar ervaring heeft ons ook geleerd om vooruit te denken. Het ontwerp van deze stoombatterijen is dan ook zorgvuldig herzien, met elk van de 7 batterij-elementen voorzien van een apart kader. Deze niet voor de hand liggende benadering maakt toekomstige reparaties economisch haalbaar. Door elk element af te zonderen, kunnen reparaties worden uitgevoerd zonder de werking van de andere elementen te verstoren. Dit garandeert een veel grotere beschikbaarheid van de stoombatterijen, zelfs wanneer één van de elementen een probleem zou hebben.

We leveren hiermee niet alleen een cruciale bijdrage aan de verbetering van de energie-efficiëntie en betrouwbaarheid van verbrandingsovens, maar bieden ook een op maat gemaakte oplossing van topkwaliteit. Met strenge kwaliteitscontrole en uitgebreide ondersteuning gedurende de levensduur, garanderen deze stoombatterijen betrouwbare prestaties in verschillende industriële toepassingen.

Meer weten? Contacteer ons.