NIEUWS 30/04/2024

Maximaliseer jouw procesbetrouwbaarheid met op maat gemaakte warmtewisselaars

Afbeelding van geavanceerde stoombatterijen geïnstalleerd in een verbrandingsoven, geproduceerd door Timmerman. De batterijen bieden betrouwbare energieoplossingen voor industriële toepassingen.

Bij Timmerman begrijpen we dat de efficiëntie en betrouwbaarheid van uw industriële processen van het grootste belang zijn. Daarom bieden we hoogwaardige warmtewisselaars aan die voldoen aan de meest veeleisende industriële normen.

Neem bijvoorbeeld deze Shell & Tube warmtewisselaar in Superduplex (1.4501), die klaarligt om zijn voorganger af te lossen. Ontworpen voor duurzaamheid en prestaties, zal deze warmtewisselaar binnenkort worden ingezet in een cruciaal proces bij een van onze klanten, waar kostbare metalen een tweede leven krijgen.

Om ervoor te zorgen dat onze warmtewisselaars voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen, ondergaan ze rigoureuze controles voordat ze onze faciliteit verlaten. Een voorbeeld hiervan is de IRIS meting die wordt uitgevoerd op alle buizen van de warmtewisselaar voordat deze wordt geïnstalleerd. Deze meting fungeert als een nulmeting, waardoor eventuele corrosie tijdens geplande stilstanden nauwlettend kan worden gevolgd. Op deze manier kunnen we tijdig en gericht ingrijpen indien nodig, waardoor de operationele efficiëntie wordt gemaximaliseerd en ongeplande downtime wordt geminimaliseerd.

Bovendien zijn onze warmtewisselaars ontworpen met het oog op gebruiksgemak en veiligheid. Zo zijn ze aan beide zijden uitgerust met scharnierende coverflenzen, waardoor ze snel en eenvoudig kunnen worden nagemeten en gereinigd. Dit zorgt niet alleen voor een verlengde levensduur van de warmtewisselaar, maar garandeert ook een veilige werkomgeving voor uw team.

Ontdek de voordelen van Timmerman warmtewisselaars:

  • Maatwerkoplossingen voor jouw specifieke behoeften
  • Korte en betrouwbare levertermijnen
  • Gegarandeerde kwaliteitscontrole
  • Duurzame ontwerpen voor langdurige prestaties
  • Expertise in warmtewisselaar fabricage en service

Bij Timmerman streven we naar maatwerk en kwaliteit in elk aspect van onze producten en diensten. Wil u meer weten over hoe onze warmtewisselaars jouw proces kunnen optimaliseren? Neem dan vandaag nog contact met ons op.