NIEUWS 21/04/2021

Hoe verleng je de levensduur van een warmtewisselaar?

Warmtewisselaars zijn gemaakt van robuuste materialen, hebben geen bewegende delen en werken bij verschillende drukken en temperaturen.

Als een warmtewisselaar op de juiste manier wordt gebruikt, is er geen reden waarom deze niet zou kunnen blijven draaien gedurende vele jaren. Om de operationele levensduur van een warmtewisselaar te helpen verlengen, zijn er verschillende stappen die moeten worden genomen.

Zorg voor correcte ontwerpgegevens

Om de juiste warmtewisselaar te kiezen, levert u best zo nauwkeurig mogelijke gegevens aan. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw warmtewisselaar thermisch efficiënt is, maar ook dat deze langdurig kan functioneren.

Als de stroomsnelheden te hoog zijn, kan erosie een probleem zijn. Als de druk te hoog is, kunnen lekken optreden. Als er ongebruikelijke chemicaliën in de vloeistoffen zitten (zoals zuren in koelwater), kan dit gevolgen hebben.

Installatie en inbedrijfstelling

Bij het installeren van de warmtewisselaar dienen de juiste fittingen en leidingen worden gebruikt.

Voor warmtewisselaars op toepassingen die vervuild, ondiep of brak zeewater als koelmiddel gebruiken en buizen van koperlegeringen hebben, wordt aanbevolen om de warmtewisselaar eerst enkele weken in schoon zeewater te laten draaien. Hierdoor ontstaat een beschermende laag over het buismateriaal die helpt beschermen tegen corrosie.

Regelmatig onderhoud en service

Alle shell & tube warmtewisselaars zijn ontworpen voor eenvoudig onderhoud en service. De eindkappen kunnen worden verwijderd waardoor de interne buizenbundel kan worden verwijderd voor reiniging.