NIEUWS 07/06/2024

Reparatie van zuurstofverdamper in de Haven van Antwerpen

Afbeelding van geavanceerde stoombatterijen geïnstalleerd in een verbrandingsoven, geproduceerd door Timmerman. De batterijen bieden betrouwbare energieoplossingen voor industriële toepassingen.

Op een van de grootste chemische sites in de haven van Antwerpen stond een zuivere zuurstofverdamper voor een dringende reparatie. Dit project was een ware test voor de lasvaardigheden van onze experts en vereiste een volledige aanpassing van hun werkwijze. Werken aan zuurstofverwerkende apparatuur vraagt namelijk om maatwerk en een zeer hoge mate van nauwkeurigheid om verontreinigingen uit te sluiten. In samenwerking met Romarco NV, die instond voor de reiniging van het materieel, hebben wij dit project succesvol afgerond.

De vraag naar grote en kritische reparaties neemt steeds meer toe, en wij bij Timmerman omarmen deze uitdaging graag. Naast de drie bekende R’s – reduce, re-use, recycle – voegen wij met trots ‘repair’ toe aan dit rijtje. Onze inzet voor duurzaamheid en innovatie wordt weerspiegeld in elke reparatie die we uitvoeren.

Ons team van gespecialiseerde technici heeft uitgebreide ervaring in de fabricage, installatie en het onderhoud van warmtewisselaars, platenwisselaars, buisleidingen en tanks voor diverse industriële toepassingen. Bij elke opdracht streven we naar de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid, zodat onze klanten verzekerd zijn van een optimale werking van hun apparatuur. Hierbij ligt de nadruk op kwaliteitscontrole om ervoor te zorgen dat alle systemen voldoen aan de hoogste standaarden.

Als u op zoek bent naar een partner die niet alleen de technische expertise heeft, maar ook begrijpt hoe belangrijk nauwkeurigheid en maatwerk zijn in industriële omgevingen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Neem contact met ons op om te bespreken hoe wij u kunnen helpen bij uw volgende project. Onze deskundigheid en toewijding maken ons de ideale partner voor al uw industriële projecten.