Volg ons op linkedin

Wesley werkt bij Timmerman: zijn verhaal…

19-11-2016

Wat doe je precies?

Meestergast of werfleider, noem het zoals je wil (glimlacht). We zitten vaak op werven, hier in het atelier gebeurt de prefabricatie. Zo werken we minder weersafhankelijk en hebben we meer infrastructuur. Soms ben ik met 3 werven tegelijk bezig, ik kan moeilijk stilzitten. Vroeger was ik werflasser, maar toen de vraag kwam om door te groeien heb ik niet getwijfeld. Ik mocht een jaartje proeven maar kon altijd terug. 

Was het een verbetering?

Ieder gezond mens wil vooruit, maar zelf heb ik last van een mindere fysiek. Mentaal is mijn job wel zwaarder, maar meer verantwoordelijkheid geeft ook meer verloning. Door ondervinding en opleiding leerde ik werken met complexe programma’s, ik ben gelukkig een snelle leerling (glimlacht). Er zijn geen opleidingen die ik niet deed: hoogtewerker, heftruck, rolbrug… De klant staat er ook op en dat is logisch.

Hoe kwam je bij Timmerman?

Ik werk hier 16 jaar, sindsdien heb ik het grondig zien veranderen. Andere eigenaars, gasleidingen i.p.v. gasflessen, ruimere werkbanken, eigen bureaus, geen rondzwervend materiaal… De keuringsdiensten zien de vooruitgang: vorige week nog zei men dat het inox mooi was gescheiden van het staal. Als je die 2 met elkaar in aanraking brengt, is er kans op oxidatie.

Wat doe je het liefst van je taken?

We starten een job en werken hem helemaal af. Het grootste deel van de werf plannen we ook zelf. In onze stiel komen we bij uiteenlopende installaties, maar als je elkaar aanvoelt weet je meteen wat te doen. Nu ben ik peter van Matthias: vroeger wisselden de jongeren vaak van job, nu hebben ze tijd om te leren binnen een vast team. Hoe meer zij weten, hoe plezanter mijn job. Zij doen de buizen, ik de papieren en… we vertrouwen elkaar 100%.

Waarom werk je hier graag?

De sfeer, de collega’s, de uitdaging... We zijn bezig met projecten waar extra voorbereiding en werk achteraf in kruipt, waar je je echt kunt in vastbijten. De variatie in het werk speelt evengoed een grote rol. Morgen begint mijn team aan een stuk prefab, ik rij naar de werf en regel alles, om dan maandag samen te starten.

Wordt er voldoende geluisterd naar jullie?

De meestergasten hebben regelmatig meetings, waar het veiligheidsaspect vaak domineert. Hoewel het ook over praktische zaken gaat, want het materiaal is sterk geëvolueerd. Als het werk sneller kan zonder de werkdruk te verhogen, blijf je concurrentieel als bedrijf en gemotiveerd als werknemer. Daarom stelde ik nieuwe lastoestellen voor, die we eerst grondig hebben getest.

Hoe zie je jezelf evolueren?

Hopelijk oud wordend (lacht)? Ik zou graag grotere werven doen, waar je soms tot 1 jaar mee bezig bent. Dat zijn echte uitdagingen, die we meer vanuit het atelier sturen. We hebben hier alles wat we nodig hebben, van rolbruggen tot werktafels. Maar ik blijf chauffeur voor mijn jongens, zo kunnen ze rusten na een dag op de werf.

Heb jij zin om onze rangen te vervoegen?

Je komt bij een gezond groeibedrijf, waar onze mensen zich professioneel én persoonlijk ontplooien. Stuur een mailtje met je cv naar inge.de.groeve@timmerman-ehs.be. We contacteren je dan eerstdaags.