Volg ons op linkedin

Maarten werkt bij Timmerman: zijn verhaal…

19-11-2016

Hoe zie jouw loopbaan eruit?

In 2011 begon ik op werven, vaak in uitdagende omstandigheden zoals een hoge tijdsdruk of wisselvallig weer. Ik werkte voor de meest uiteenlopende meestergasten en projecten. Na 3 jaar kwam de vraag om in het atelier te werken, wat mijn grote ambitie was. De werfervaring bleek een goede leerschool om complexe lasconstructies de baas te kunnen. Het is nu mijn tweede jaar in het atelier.    

Wat overhaalde je om hier te starten?

De ligging sowieso, op amper een kwartier van waar ik woon. Toen ik voor het eerst een warmtewisselaar zag, was ik meteen geboeid. Op school had ik er nooit gezien. Bovendien ben ik goed opgevangen als schoolverlater: ik heb zelfs mijn schoolvakantie niet uitgedaan. Je hoort weleens waar anderen werken, maar nog nooit hoorde ik een alternatief voor Timmerman. Er zijn er ook niet veel in België die dit werk doen.

Zie je het verschil met jouw opleiding?

Op school haalde ik goede punten maar hier heb ik echt leren lassen. Met buizen lassen was ik niet vertrouwd, laat staan met keuringen werken. Ze gaven me veel niet-dringende opdrachten, zodat ik vlot maar op eigen tempo bijleerde.

Hoe zie je het hier verder lopen?

Ik wil streven naar het hoge niveau van de fotolassers. Maar ook de schoonheid van het lassen telt, het onder de knie krijgen van de stiel. Ik spiegel me aan de collega’s die er al 20 jaar mee bezig zijn. Bij hen grenst het werk aan de perfectie. Je moet zelf ondervinden hoe je dat niveau bereikt. Hoe je van begin tot eind een kwaliteitsproduct maakt, zodat je er voldoening van hebt.

Heb je het gevoel dat je veel opsteekt?

Meestal van de oudere garde. Hoewel ze niet alle kneepjes van het vak prijsgeven, wel de informatie die je nodig hebt. Iedereen heeft een andere werkwijze, het zou verwarrend zijn om ze allemaal over te nemen. Uiteindelijk  heb ik alle tips uitgeprobeerd, om te zien hoe ik het best werkte. En er is altijd een marge in de planning, bijvoorbeeld als je iets over het hoofd zag.

Jouw collega Tony voelde zich geen nummer hier, jij ook?

Ik krijg hetzelfde gevoel bij onze oversten: Timmerman is geen klein noch groot bedrijf. Bovendien communiceer ik graag in plaats van klakkeloos uit te voeren, om te leren waar het beter kan. Ik voel me hier voorlopig goed (glimlacht). 

Heb jij zin om onze rangen te vervoegen?

Je komt bij een gezond groeibedrijf, waar onze mensen zich professioneel én persoonlijk ontplooien. Stuur een mailtje met je cv naar inge.de.groeve@timmerman-ehs.be. We contacteren je dan eerstdaags.