Volg ons op linkedin

Shell tube warmtewisselaars

Met meer dan 40 jaar ervaring is Timmerman vandaag een vooraanstaande constructeur van shell & tube warmtewisselaars voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen en processen. Onze warmtewisselaars (of condensoren) worden door onze eigen ingenieurs ontworpen en door onze ervaren lassers en medewerkers geassembleerd en geïnstalleerd, conform de Europese PED 2014/68 EU richtlijn voor drukapparatuur.

Oplossingen op maat

Alle shell & tube warmtewisselaars die in onze ateliers worden geassembleerd zijn maatwerk. Bij het ontwerp vertrekken we altijd van de specifieke behoeften van de klant. Voor welke toepassingen zal de warmtewisselaar worden ingeschakeld? In welke processen? Tussen welke media vindt de thermische overdracht plaats (stoom, water, olie, solventen, …)? Welk materiaal (staal, RVS, legeringen, …) is het meest geschikt voor de romp (de ‘shell’) en de buizen (de ‘tubes’)? En welke vorm van deze laatste levert het grootste rendement op (U-tubes, rechte buizen, …)? Aan welke omgevingsinvloeden zal de warmtewisselaar worden blootgesteld? Het antwoord op deze vragen leidt tot een gepersonaliseerd 3D-ontwerp met behulp van onze inhouse ontwikkelde software.

Kwalitatief laswerk, onze specialiteit

Onze voornaamste zorg is het afleveren van kwalitatief maatwerk dat voldoet aan de eisen van de PED 2014/68 EU richtlijn. Om deze ambitie kracht bij te zetten, gebruiken we voor de berekening en het ontwerp onze eigen 3D-software. Dit kan volgens de eisen van diverse ontwerpcodes zoals ASME VIII div. 1, EN 13445, AD-2000 of RToD. Vervolgens wordt de shell & tube warmtewisselaar geassembleerd door de beste lassers met jaren ervaring. Zij hebben oog voor detail en zijn uw garantie op uiterst kwalitatieve lasverbindingen.

Vragen over shell and tube warmtewisselaars?

Timmerman ontwerpt en produceert maatwerk. We luisteren eerst naar uw verhaal en werken daarna een voorstel op maat van uw behoeftes en budget uit. Vul onderstaand formulier in en we contacteren u eerstdaags.