Volg ons op linkedin

Luchtgekoelde warmtewisselaars

Met meer dan 40 jaar ervaring is Timmerman vandaag een vooraanstaande constructeur van luchtgekoelde warmtewisselaars voor de chemische, farmaceutische, voedings- en procesindustrie. Al onze warmtewisselaars worden inhouse door onze ingenieurs ontworpen en door onze ervaren lassers en medewerkers geproduceerd en geïnstalleerd, conform de Europese PED 2014/68 EU richtlijn voor drukapparatuur.

Oplossingen op maat

Alle warmtewisselaars die in onze ateliers worden geassembleerd zijn maatwerk. We leveren dus geen standaardproducten, maar vertrekken altijd van de specifieke noden en processen van de eindklant. De meeste van onze luchtgekoelde warmtewisselaars worden uitgevoerd met gevinde buizen (maar ook gladde buizen zijn mogelijk). Ook de economisers voor stoomketels en de persluchtkoelers behoren tot deze categorie. Daarnaast beschikken we over warmtewisselaars met een complete ventilator met omkasting. Deze zogenaamde aerothermen worden veelal gebruikt voor het opwarmen van industriële ruimtes.

Kwaliteit

Onze voornaamste zorg is het afleveren van kwalitatief maatwerk dat voldoet aan de eisen van de PED 2014/68 EU richtlijn. Om deze ambitie kracht bij te zetten, gebruiken we voor de berekening onze inhouse geschreven software en worden de warmtewisselaars geassembleerd door de beste lassers. Op die manier garanderen we enerzijds een feilloos 3D-ontwerp en anderzijds uiterst kwalitatieve lasverbindingen. Timmerman heeft bovendien de expertise in huis om warmtewisselaars te ontwerpen volgens diverse ontwerpcodes zoals ASME VIII div. 1, EN 13445, AD-2000, API 661 of RToD.

Vragen over luchtgekoelde warmtewisselaars?

Timmerman ontwerpt en produceert maatwerk. We luisteren eerst naar uw verhaal en werken daarna een voorstel op maat van uw behoeftes en budget uit. Vul onderstaand formulier in en we contacteren u eerstdaags.