Volg ons op linkedin

Wamwatertank met warmtewisselaar

Voor onze klant in de voedingsector werd een warmwatertank gebouwd door ons partnerbedrijf JointSteel in combinatie met een warmtewisselaar, geproduceerd door Timmerman EHS.

Lees meer

Vervangen van platenpakket van een zwembadverwarming

Onze klant ondervond problemen met zijn zwembadverwarming. De oorzaak was een lekkende platenwisselaar door slijtage van de  platen.

Lees meer

Vervangen van cartridge filters

Onze klant is een belangrijke schakel in de opslag en de verdeling van aardgas in België. Onze opdracht bestond erin de mogelijke verontreiniging in aardgasleidingen uit te filteren, alvorens het aardgas naar de warmtewisselaars gaat.

Lees meer

Het ontwerpen van een energierecuperatie-unit

In samenwerking met Cenerpro, de Universiteit Gent en met subsidies van de Vlaamse overheid, heeft Timmerman EHS een onderzoeksproject uitgevoerd om op basis van een labo een thermisch model op te stellen dat gebruikt kan worden bij het ontwerp van een volwaardig energieterugwinningssysteem model.

Lees meer

Revisie van een platenwisselaar voor de verwarming van een bedrijfshal

Onze klant is een internationale leverancier van kartonnen verpakkingen en produceert hoogwaardig karton van gerecyclede vezels. De klant ondervond een afnemend rendement van hun lekkende platenwisselaar.

Lees meer

Vervangen van een tank voor olieopslag

Onze klant is een bedrijf, gespecialiseerd in tankopslaglogistiek en is één van de grootste onafhankelijke exploitanten van tankterminals voor oliën, gassen en chemicaliën wereldwijd. Timmerman EHS heeft voor de klant een oude versleten tank vervangen.

Lees meer

Nieuwe koelinstallatie voor afvalverbrandingsinstallatie

Onze klant is een afvalbeheermaatschappij en had te kampen met onvoldoende koelcapaciteit bij de huidige afvalverbranding. Het team van Timmerman-EHS demonteerde de oude koelinstallatie en verving die door een nieuwe koeling.

Lees meer

Shell&tube warmtewisselaars voor procesverwarming in de voeding- en medische sector

Onze klant biedt oplossingen op basis van collageen voor de voedingssector, gezondheidssector en voor medische en farmaceutische sector. De procesverwarming verliep via een verwarmingsspiraal in de tanks, doch dit bleek inefficiënt en bood onvoldoende vermogen.

Lees meer

Productie van een duplex procestank

Onze klant ontwikkelt en produceert hoogwaardige en innovatieve producten gaande van synthetische harsen, fijne chemicaliën, niet-geweven stoffen, kunstleer tot laserdiscs en medische producten. Eén van de procestanken was volledig gecorrodeerd en bijna lek.

Lees meer