Volg ons op linkedin

Nieuwjaarswensen

22-11-2021

"Long-term consistency trumps short-term intensity"

- Bruce Lee-

In 2022 bestaat Timmerman EHS 50 jaar. Dit bedrijf heeft ontzettend veel zaken zien veranderen in die 50 jaar. Technologie, de maatschappij, de arbeidsmarkt, noem maar op…
Maar ons zieltje, wie wij zijn voor iedereen die betrokken is bij ons bedrijf, is nog steeds hetzelfde.  
Het voornaamste verschil met die beginjaren, is dat wij vandaag woorden en zinnen gezocht hebben om die identiteit duidelijker te vatten. Omdat we er ook wel trots op zijn !

De missie van ons bedrijf hebben we gevat als “Veilig verbinden om duurzaam te groeien”.
Voor jullie, onze klanten, verbinden we metaal op een manier die veilig is voor mensen en milieu, opdat jullie duurzaam zouden kunnen groeien. En onze mensen willen we op een veilige, geborgen manier met elkaar verbinden, zodat zij een leven lang duurzaam kunnen groeien in hun vak.

We hebben daarom geen beter geschenk kunnen vinden bij dit jubileumjaar, dan deze “Bonsai Ficus Ginseng”, en wel omdat deze boom vrij goed onze missie weerspiegelt:

• Veilig verbinden... Deze Bonsai soort heeft wat men noemt, “luchtwortels”. De mythe vertelt dat deze plant daarmee “hemel en aarde” (en dus ook alles ertussen) verbindt. Die luchtwortels zijn volgens ons op zijn minst een heel veilige, stabiele verbinding tussen de boom en de grond.

• ….om duurzaam te groeien. Er zijn ficus bonsai bomen die al meerdere generaties van hun gastfamilie hebben overleefd. En ook op de klimaattop in Glasgow stonden bomen bovenaan op de agenda, om onze wereld duurzamer (nu in de ecologische betekenis) te maken.

En misschien als toemaatje nog een paar weetjes over deze boom die ons nog meer hebben overtuigd dat deze toch een plaats verdient op jullie werkplek of thuis:

• De ficus Bonsai wordt meestal de "vrolijke" boom genoemd, omdat men gelooft dat hij het humeur verbetert van diegene die er dicht bij leven. Omdat zijn wortels de atmosfeer errond “luchtiger” maken misschien?

• Wat we ook dachten dat van tel kon zijn in deze stresserende Covid tijden, is dat de Ficus net de boom is waaronder, volgens de overlevering, de Boeddha de verlichting heeft gevonden.

• De Ficus, of de vijgenboom, is volgens antropologen de eerste boom die de vroegste landbouwers zijn beginnen telen. De reden is duidelijk: hij draagt overvloedige (tot 3x per jaar !) voedzame vruchten, het hars uit de boom vormt de basis voor latex, en bovendien is het een zeer taaie boom. Net wat we ons en jullie bedrijf toewensen.

We hopen dat deze boom in jullie werkplek of thuis een plaatsje krijgt, waarrond mensen veilig kunnen verbinden met elkaar, zodat we samen heel lang mogen blijven groeien in wie we zijn.

Bedankt om al 50 jaar in ons verhaal te geloven. Een heel prettig eindejaar gewenst en heel graag tot in 2022 !

Vanwege iedereen bij Timmerman EHS.