Volg ons op linkedin

Hoe weet ik of ik een warmtewisselaar met platen of buizen nodig heb?

07-01-2021

Toepassingsparameters bepalen doorgaans welk ontwerp het meest effectief is voor de taak. Hier zijn een paar variabelen om te overwegen:

Vloeistofstroom en drukval

Een buisvormige warmtewisselaar zal over het algemeen grotere hoeveelheden vloeistof door de eenheid toelaten met relatief lagere drukval dan in vergelijking met een plaat warmtewisselaar , waarvan de dichte platenpakketten fungeren als een beperkingsbarrière.

Warmteoverdracht

Vanwege de dunne platen en chevron-ontwerpen van hun dichte platenpakketten, hebben platenwarmtewisselaars een hoge verhouding tussen warmteoverdracht en oppervlak, wat betekent dat deze wisselaars gunstiger kunnen zijn voor toepassingen met lagere temperatuurverschillen of wanneer een nauwe temperatuurbenadering vereist is .

Voor plaat- en frame-warmtewisselaars, als het frame dit toelaat, kunnen ter plaatse extra platen aan een bestaande unit worden toegevoegd om het verwarmingsoppervlak te vergroten.

Bestand tegen winterse toestanden

Industrieën zoals olie en gas geven de voorkeur aan het gebruik van dikke shell & tube warmtewisselaars vanwege de robuustheid en flexibiliteit van het ontwerp. Er is een grotere reikwijdte in buisvormige ontwerpen dan in vergelijking met plaatontwerpen, waardoor het product beter kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

Onderhoud

Platenpakketten in platen- en framewisselaars kunnen verwijderd, gereinigd of vervangen worden.

Ook buizenbundels in shell & tube warmtewisselaars kunnen verwijderd, gereinigd of vervangen worden.

De niveau van onderhoud hangt af van het ontwerp die de klant bepaalt.

Advies nodig?

Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags.