Volg ons op linkedin

Hoe verzorg ik een Bonsai Ficus?

14-11-2021

Hoe verzorg je uw nieuwe Bonsai Ficus?

Positie: Als Bonsai is de ficus een indoor-Bonsai die geen vorst verdraagt. Een lichte plek is zeer belangrijk. Hij kan in de zomer buiten worden gehouden, bij temperaturen boven de 15C met veel licht. Volle zon is ideaal, maar als de boom van binnen komt, of als er bladsnoei is toegepast, moet de boom tijdelijk beschermd worden tegen ultraviolette straling en moet de boom geleidelijk gewend worden aan de zon. Een zeer schaduwrijk positie is ongunstig. De temperatuur moet relatief constant zijn. Vijgen kunnen lage luchtvochtigheid verdragen vanwege hun dikke, wasachtige bladeren, maar ze hebben liever een hogere luchtvochtigheid en hebben extreem hoge luchtvochtigheid nodig om luchtwortels ontwikkelen.

Watergift: De Ficus moet normaal worden bewaterd, wat betekent dat rijkelijk water moet worden gegeven, wanneer de bodem een beetje droog aanvoelt. Een ficus Bonsai verdraagt af en toe teveel of te weinig water. Zacht water van kamertemperatuur is perfect. Dagelijks benevelen om de luchtvochtigheid te behouden wordt geadviseerd, maar overdrijven kan leiden tot schimmel. Hoe warmer de positie van de ficus in de winter hoe meer water hij nodig heeft. Als het overwinteren in koelere omgeving plaatsvindt, hoeft hij alleen licht vochtig gehouden worden.

Bemesting: Bemest wekelijks of om de twee weken in de zomer, om de twee tot vier weken in de winter (als de groei niet stopt). Zowel vloeibare meststof als organische meststofpellets kunnen worden gebruikt.

Ga voor nog meer tips naar Stera.be/bonsai

Zoek je nog relatiegeschenken of planten voor jullie op kantoor? Ga naar Stera.be/Relatiegeschenken