Volg ons op linkedin

Piping en buisleidingen

Met meer dan 40 jaar ervaring is Timmerman een ervaren en betrouwbare partner voor de installatie en assemblage in industriële omgevingen van buisleidingen voor diverse druktoepassingen (stoom, water, olie, perslucht, ...). Deze industriële buisleidingen worden gefabriceerd in staal, roestvrij staal of speciale legeringen, conform de eisen van de Europese PED 2014/68 EU richtlijn voor drukapparatuur.

Van individuele piping tot volledige skids

Timmerman beschikt over een team van 50 ervaren lassers en pijpfitters. Zij werken in flexibele ploegen waardoor we snel en accuraat op dringende en complexe vragen kunnen inspelen. Ze worden ingezet in ons atelier voor de assemblage van prefab buisleidingen, maar ook installatie en aansluiting op de site van de klant zelf is perfect mogelijk. Al onze lassers zijn uit onze regio afkomstige, dit zorgt voor een vlotte communicatie met uw medewerkers.

Door de jaren heen hebben we ook een ruime expertise opgebouwd op het vlak van voorgemonteerde installaties op maat van de klant. Deze zogenaamde ‘skids’ worden ingezet voor toepassingen in de petrochemische industrie, voornamelijk voor de afscheiding en zuivering van gassen. De assemblage van een skid gebeurt volledig in onze ateliers en omvat onder meer de montage van warmtewisselaars, pompen, schakelkasten en loopbruggen, alsook het aanbrengen van isolatie en de schilderwerken.

Vragen over piping en buisleidingen?

Timmerman ontwerpt en produceert maatwerk. We luisteren eerst naar uw verhaal en werken daarna een voorstel op maat van uw behoeftes en budget uit. Vul onderstaand formulier in en we contacteren u eerstdaags.